15 KASIM 2019, ODTÜ KONFÜÇYUS MERKEZİ OLARAK "PERSPECTIVES ON THE BELT AND ROAD INITIATIVE: OPPORTUNITIES AND CHALLENGES FOR EXCHANGE AND COOPERATION BETWEEN CHINA AND TURKEY" ETKİNLİĞİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK.


27 EYLÜL 2019, ODTÜ KONFÜÇYUS MERKEZİ OLARAK ODTÜ “BİLİM VE SANAT BULUŞUYOR” ETKİNLİĞİNE KATILDIK.


1 EKİM 2019, ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN 70. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMASI

1 Ekim 2019 tarihinde, Çin Halk Cumhuriyeti’nin 70. Kuruluş Yıldönümü’nü Çinli öğretmenler ve ODTÜ öğrencileri ile birlikte Çince şarkılar söyleyerek kutladık.


26 EYLÜL 2019, ÇİN HALK CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NCE VERİLEN “ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN 70. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ KUTLAMALARI RESEPSİYONU”

26 Eylül 2019 tarihinde, Müdürlerimiz Prof. Dr. Şirin Saraçoğlu ile Prof. Dr. Du Yun, Çin Halk Cumhiriyeti Ankara Büyükelçiliği’nce düzenlenen Çin Halk Cumhuriyeti 70. Kuruluş Yıldönümü Kutlamaları Resepsiyonu’na katımışlardır.


6-16 EYLÜL 2019, ODTÜ’DEN BİR HEYET ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NDE ÜNİVERSİTELERİ VE HANBAN GENEL MERKEZİ’Nİ ZİYARET ETTİ

6-16 Eylül 2019 tarihleri arasında, ODTÜ yöneticileri ve öğretim üyelerinden oluşan bir heyet, Çin’in önde gelen üniversitelerini ve Hanban Genel Merkezi’ni ziyaret etmiştir. Ziyaret kapsamında, Çin’in önde gelen üniversiteleri ile değişim ve işbirliği olanakları araştırılarak üniversitelerarası ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda adımlar atılmıştır. Heyete, ODTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Zeyrek, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Özgül Yılmaz-Tüzün, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Yaman, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Müge Akkar-Ercan, İktisat Bölümü Öğretim Üyesi ve ODTÜ Konfüçyus Merkezi Müdürü Prof. Dr. Şirin Saraçoğlu ile ODTÜ Konfüçyus Merkezi Çinli Müdürü Prof. Dr. Du Yun katılmışlardır. Heyet, ziyaretler kapsamında Pekin Üniversitesi, Renmin Üniversitesi, Shanghai Jiao Tong Üniversitesi ve Xiamen Üniversitesi ile görüşmeler yürütmüştür. Heyet ayrıca Pekin’de Hanban Genel Merkezi’nde Genel Müdür Yardımcısı Sayın Yu Yunfeng ile Xiamen’de Konfüçyus Enstitüleri Güney Ana Merkezi Müdürü Sayın Tongwen Mao ile de biraraya gelmiştir.


26 Ağustos 2019 Pekin Üniversitesi Ziyareti

26 Ağustos 2019 tarihinde, Pekin Üniversitesi Yabancı Diller Fakütesi’nden bir grup öğretim üyesi ve öğrenci, Dekan Vekili Prof. Dr. Fu Zhiming başkanlığında ODTÜ Konfüçyus Merkezimizi ziyaret etmişlerdir. Ziyaret sırasında heyete merkezimizin faaliyetleri tanıtılmış ve işbirliği olanakları konuşulmuştur. Ziyarette ayrıca KKM’de ODTÜ Uluslararası İşbirliği Ofisi organizasyonu ile gelen heyete Şehir ve Bölge Planlama Bölümü Öğretim Üyesi, Konfüçyus Merkezi Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Müge Akkar Ercan, Merkezimiz Müdürü Prof. Dr. Şirin Saraçoğlu ile Asya Çalışmaları Programı Başkanı Dr. Onur Bahçecik trafından bir seri seminer verilmiştir.


11 Temmuz 2019 – Guangzhou Belediyesi ile Toplantı

Guangzhou Belediyesi ile Toplantı


2 Mayıs 2019 - Çince Kültür Köprüsü Yarışması

2 Mayıs 2019 tarihinde ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde 18.Çince Köprüsü Üniversite Öğrencileri Arası Çince Yeterlilik Yarışması'nı başarıyla gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara teşekkür eder, kazananları tebrik ederiz.